ROSA

SPOT

MXDNYHEDER
PROGRAM &
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
ÅBNINGSAFTEN
SPOTCAST
MYSPACE.COM/
SPOTFESTIVAL
INFO OM SPOT
INFO-KORT
KONCEPT
SPOT I ORD
BILLETSALG
SÆRTILBUD:
REJSE, BILLET & HOTEL
DSB WILDCARD
KONTAKT
TEKNIK
SPOT HISTORIE
NYHEDSBREV
SAMARBEJDS-PARTNERE
FRIVILLIGE
RIS / ROS

Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt
To danske og to norske sangskrivere og -solister optræder med norske Real Ones som backinggruppe, når DR, NRK og ROSA for anden gang kan præsentere det dansk/norske radioprojekt ”Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt” på SPOT Festivalen.

Camille Jones og Rasmus Nøhr er de danske solister, mens Norge er repræsenteret af Marthe Valle og Thom Hell. SPOT-koncerten er led i en turné, der har til formål at præsentere nye musikalske talenter i broderlandene, både for hinanden og publikum. Koncertrækken starter 1. juni i Aalborg, 2.juni gælder det SPOT og 3. juni København, hvorefter turnéen fortsætter i Norge – DR og NRK sender live-optagelser fra koncerterne i radioen.


Rasmus Nøhr
Karrierestart: 2004
Seneste album: "Lykkelig smutning”, 2006
www.skrapperas.dk

Den københavnske troubadour imponerer igen med sine dansksprogede hverdagsfortællinger, der indeholder store doser inderlighed, selvrefleksion og humor. Anmelderdarlingen Rasmus Nøhr, der spiller ”vise-pop” med elementer fra jazz, folk, swing og blues, er ofte blevet sammenlignet med store danske sangskrivere som Søren Kragh-Jakobsen og Kim Larsen.


Camille Jones
Karrierestart: 2000
Seneste album: “Surrender”, 2004
www.camillejones.com

I Camille Jones har Danmark fået en soulsangerinde, der ikke lader sig begrænse af snævre genrebetegnelser. Hun er lige dele blød r&b, rå guitarrock, pumpende hiphop og svævende synth-pop. Med storhittet ”The Creeps” røg hun sidste år direkte ind på den amerikanske Billboard Dance Club Charts top 20 foran bl.a. Madonna og Missy Elliott.


Marthe Valle (NO)
Karrierestart: 2004
Seneste album: “It's A Bag Of Candy”, 2005
www.marthevalle.no

Norske Marthe Valle skriver melankolske popviser understrømmet af både country og jazz. Hun er en moden og sofistikeret sangskriver med en stemme så uspoleret, klar og ren, som var den aldrig blevet brugt før. En kombination, der gav hende to nomineringer til Spellemannsprisen (den norske Grammy) i 2005, hvoraf hun tog prisen for ”Beste Nykommer” med hjem.


Thom Hell (NO)

Karrierestart: 2003
Seneste album: ”Every Little Piece”, 2006
www.thomhell.com

”Sangskriverkunst på højt niveau”, lød den norske pressevurdering af de melankolske engelsksprogede sange på Thom Hells andet album, da det udkom i januar – indspillet på kun syv dage sammen med The Love Connection. Den kritiker-roste norske singer/songwriter kommer alene til SPOT med sin guitar og sangstemme, der spænder lige fra falset til dyb bas.
Real Ones (NO)
Dannet:1999
Seneste album: “Home with the Girls in the Morning”, 2005
www.realones.no

Real Ones er et rock-band af den gamle skole. De fem drenge har spillet sammen siden deres pure ungdom og brillerer med en vidunderligt varieret rockmusik, der har store referencer til 60’er-rock og folk. Bandet, der er en af de senere års helt store norske anmelderdarlings og har ry som et fantastisk liveband, optræder som backingband for årets dansk/norske radioprojekt.

Mail til ROSA